סחר בינלאומי, עמילות מכס ושילוח בינלאומי
קורסים בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניסדנאות וימי עיון בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניאירועים בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרונילמה ללמוד אצלנו סחר בינלאומי, עמילות מכס ושילוח בינלאומי?מרצי המכללה בתחום סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניבוגרינו ממליצים על קורסי סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניתמונות מקורסים והשתלמויות בסחר בינלאומיסרטונים על קורסי סחר בינלאומי ומסחר אלקטרונימאמרים בנושא סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניספרות בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרונימשרות בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניפורום סחר חוץלאיזה קורס אתה מתאים?מעוניינים לעסוק בייבוא? את הטיפים האלה חשוב שתכירו
כיום כמעט כל אחד מאתנו כבר הספיק לייבא לפחות מוצר אחד לארץ במסגרת ייבוא אישי . אבל שמחליטים לעשות מזה עסק ולייבא בצורה מסחרית , חשוב לבין שפעילות הייבוא נוגעת בהיבטים שונים שחובה להכיר . אי ידיעה עשויה לגרום ליבואן נזקים גבוהים מאוד , קנסות ואף להשמדת המוצר .
כדי להדגים את הנזקים שיכולים להיגרם ליבואן מחוסר ידיעה , בחרתי להביא את הדוגמה הבאה:
מר לוי הוא בעלים של חברת סטארט-אפ צעירה בתחום המערכות. לקראת ראש השנה האחרון הוא החליט לייבא מסין שני רכיבים חדשניים המשמשים את החברה שלו לניסויים בתחום האזעקות.כאשר הגיע מר לוי למכס כדי לשחרר את החבילה, הודיע לו עובדי המכס כי החבילה המדוברת מסווגת כאביזר לרכב, ועל כן חל עליה מיסוי בהתאם בשיעור של כ-40%. כל ניסיונותיו של מר לוי להסביר כי אין מדובר באביזר רכב עלו בתוהו.
לאור רצונו של מר לוי לשחרר את המשלוח עוד באותו היום, טרם כניסת החג, ועקב הלחץ הרב שבו הייתה החברה להתקדם עם השימוש ברכיבים שהוזמנו, נאלץ מר לוי לשלם את המסים.
במה שגה מר לוי ואיך הוא היה יכול להימנע מהמצב אליו נקלע?
הליכי הייבוא לישראל כוללים שורה ארוכה של כללים, שעל היבואן להכיר בטרם ביצוע העסקה.
קבלו מספר טיפים שחשוב שתכירו :
- האם יש הגבלות או איסורים מיוחדים על המוצר אותו אני רוצה לייבא?
העניין החשוב ביותר, ממנו רצוי להתחיל, הוא בדיקה האם אותו מוצר בכלל מותר בייבוא לישראל. ישנה רשימה של פריטים אותם אוסרת מדינת ישראל לייבא, לדוגמה, מוצרים שיש בהם כדי להסית לטרור או לאלימות, חומרים מתלקחים, כלי ירייה ועוד. לאחרונה גם אושרו בכנסת צווים האוסרים ייבוא של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה המוגדרים כבזבזני אנרגיה, וכן מוצרים שנוסו על בעלי חיים (בעיקר בתחום הקוסמטיקה וחומרי הניקוי).
קיימת רשימה נוספת של מוצרים אותם ניתן לייבא רק אם התקבל אישור מיוחד, קודם לכן, מן הרשות הממונה על אותו מוצר. כך, למשל, אסור לייבא לישראל ציוד תקשורת (טלפונים, מזכירות אלקטרוניות, פקסימיליות, מודמים למחשב או טלפונים סלולריים) ללא אישור משרד התקשורת.
כמו כן, אסור לייבא צמחים ללא אישור משרד החקלאות; אסור לייבא תרופות ללא אישור משרד הבריאות; וחל איסור לייבא חלקי חילוף לרכב, ללא אישור משרד התחבורה.
- האם המוצר כבר קיים ומשווק בארץ?
- מהם שיעורי המסים על ייבוא מוצר?
מסי הייבוא העיקריים הינם:
• מכס - שיעור המכס נקבע בתעריף המכס.
• מס קנייה - מס הקנייה מוטל על טובין מייצור מקומי והן על טובין מיובאים.
• היטל בטחה - לגבי מספר מצומצם של טובין מיובאים, חל היטל בטחה לפי חוק היטלי סחר.
• היטל היצף - הרשות המוסמכת רשאית להטיל היטל היצף במקרים בהם מוכח כי מחיר היצוא של טובין המיובאים ארצה, נמוך מהמחיר המקובל בארץ הספק.
• היטל משווה - הרשות המוסמכת רשאית להטיל היטל משווה במקרים בהם מוכח שהטובין המיובאים ארצה מסובסדים בעת יצורם בארץ המקור.
• מס ערך מוסף - מס ערך מוסף בשיעור של 17 אחוזים ניגבה על מכירת שירותים ומוצרים.
- האם יש הגנות נוספות או דרישות ייבוא בלתי מכסיות, כגון רישוי, אישור מיוחד, תקן, חובת סימון וכד', במסגרת החוק?
• צו ייבוא חופשי – על-פי צו מתן רישיונות ייבוא וצו ייבוא חופשי, חלק מהסחורות המיובאות לארץ חייבות ברישיון של הרשות המוסמכת.
• פקודת המכס - בפקודה זו מפורטים כל התהליכים ונוהלי השחרור של טובין.
• תעריף המכס ומס הקנייה – תעריף המפרט את סיווגי הטובין, שיעורי המכס, מס הקנייה והתמ"א (תוספת מכסת אחוזים) החלים על הייבוא.
• קובץ תקנות המכס – מפרט את התקנות והנהלים שנקבעו ע"י הנהלת המכס בדבר תהליך העבודה ושחרור סחורות מייבוא.
• צו היטלי סחר - מפרט את היטלי הסחר החלים על ייבוא טובין מסויימים.
• חוק הגנת הצרכן - במסגרת חוק הגנת הצרכן, פורסמו כמה צווים אשר מחייבים את הייבוא בדרישות מסוימות, כגון "צו סימון טובין".
- האם המחיר, לאחר ניכוי המסים וההוצאות האחרות, הוא אטרקטיבי?
חשוב מאוד לעשות בדיקה מקיפה באשר לכל עלויות הייבוא, החל מעלויות שילוח, מסים, אגרות וכו'. אי לקיחה בחשבון של כל העלויות עלולה לגרור אותנו למצב שבו לא ישתלם לנו לשחרר את החבילה מהמכס בשל מחירה הגבוה למול האלטרנטיבה שקיימת בשוק המקומי.
לסיכום, בטרם קיבלנו החלטה לייבא מוצר לישראל, עלינו לבחון היטב את כל ההיבטים המצוינים לעיל כדי שלא לחזור על הטעות של מר לוי, שבזבז לא מעט זמן, אנרגיה וכסף עד לשחרור הסחורה שלו מהמכס.