פתיחת המחזור השני של קורס "סוכני מכס" ל 45 פלשתינאים מיהודה ושומרון
45 פלשתינאים מרחבי יהודה ושומרון התחילו לאחרונה את המחזור השני של קורס "סוכני המכס", שמעבירה המכללה העסקית של לשכת המסחר תל אביב והמרכז. בכך הצטרפו ל- 26 בוגרי הקורס הראשון שעברו אותו בהצלחה.
מדובר בקורס ייחודי בן 189 שעות אקדמיות ,המועבר ע"י המכללה העסקית של לשכת המסחר, בשיתוף ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים של ישראל ובמימון הארגון האמריקאי USAID (The U.S. Agency for International Development). המשתתפים בקורס הינם אקדמאים בעלי תארים במקצועות דוגמת ראיית חשבון ולוגיסטיקה, הם בגילאי 25-55 ועוסקים בתחום יבוא , יצוא וסחר בינ"ל ברשות הפלשתינאית.
מדובר בקורס ייחודי, שמטרתו ללמד את המשתתפים הפלשתינאים, אשר רובם פועלים מול סוכני מכס ישראליים, אודות תהליכי המכס והשילוח הבינ"ל הישראלים, הסכמי הסחר, חוקיות היבוא וביטוח על מנת לייעל את עבודתם מול אנשי המקצוע בישראל ולבנות עתודה ניהולית ברש"פ אשר תהווה את התשתית לפעולת המכס הפלשתינאי בעתיד .
הקורס נועד להקנות למשתתפים ידע , שיסייע להם לשפר את איכות השירות הניתן כיום ליבואנים מאזור עזה ויו"ש, כמו גם יפחית את העלויות שנדרשים יבואנים פלשתינאים לשאת בגין אישורי מסמכים ושינוע סחורות וצמצום הביורוקרטיה הכרוכה במעבר בנקודות המכס.
הקורס שיערך במשך חצי שנה, במזרח ירושלים, ישלב לימודים אקדמיים אשר יכללו סיווג טובין, הערכה וחוקיות יחד עם סיורים מודרכים בנקודות היבוא ויצוא בארץ, קרי נמלי הים והאוויר ומעברי הגבול. בין המרצים בקורס נמנים אנשי אקדמיה ואנשי שטח, בהם נציגים ממשרדי הממשלה ומכון התקנים ועוד.
אמיר שני, יו"ר ארגון הגג של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים, ציין כי "סידרת ההכשרות המקצועיות להן מעניק הארגון את הליווי המקצועי הן בהרצאות והן בסיורים בנקודות המעבר, הידקו באופן מועיל את מערכת היחסים בין מגזר המכס והשילוח הבינלאומי הישראלי והפלשתינאי ובד בבד תרמו לשקיפות תפעולית והבנה טובה יותר של דרישות חוקי היבוא, ובכך תרם שיתוף הפעולה להוזלה בעלויות היבוא לרשות."
שני הוסיף כי ההכשרה המקצועית אשר נעשית בגיבוי מינהל המכס הישראלי, זכתה להדים ותגובות חיוביות בעולם הרואה במיזם זה לא רק את תרומת מגזר סוכני המכס בישראל לחיזוק מרקם היחסים העדין אלא גם ובעיקר דוגמא יוצאת דופן לשיפור מערכת היחסים המסחריים עם הרשות.
לדברי לבנת קיזנר , מנהלת המכללה העסקית "אנו שמחים על פתיחת מחזור נוסף של הקורס .לקורס השנה היה ביקוש גבוה ברשות הפלשתינית ואני מאמינה כי מדובר במודל שיהווה את הדרך הנכונה לשיתוף פעולה בתחום סחר החוץ, חיזוק הקשר עם המגזר העסקי ברש"פ והתווית כיוון נכון וסיוע ביצירת מקומות עבודה ברש"פ."